Gelezen | Dreams and Reason van Juliet Valcourt

Volgens de omslag van dit boek gaat het vooral om folklore. Het speelt rond 1835. Caroline Fyfe is al sinds haar vroege jeugd verliefd op Tom. Helaas voor haar is hij getrouwd met de mooie, maar wat mysterieuze Emily. Als hij Caroline vertelt dat hij vermoedt dat Emily niet menselijk is, staat haar leven op zijn kop. Vooral omdat ze hem graag wil helpen. Maar hoe doet ze dat, zonder dat ze zichzelf en haar familie het roddelcirquit in gooit?


Helaas was het boek niet wat ik ervan verwacht had. Al vrij snel verdwijnt Emily relatief gemakkelijk uit het verhaal. Wat er precies met haar aan de hand is ... kan ik niet eens verklappen, want ik weet het zelf niet eens. Vervolgens komt de evengoed mysterieuze Gareth om de hoek kijken, maar ook die komt op een gegeven moment niet meer terug.

De hoeveelheid mysterie en folklore viel mij in ieder geval enorm tegen, zeker vergeleken met hoe het boek werd aangeprezen. Dat maakte dat ik moeilijker in het boek kon komen en het met minder plezier las dan anders het geval was geweest.

Reacties