Om naar uit te kijken: Castlefest

Castlefest. Ik ben er één keer geweest als vrijwilliger, en daarna niet meer. Dat betekent niet dat ik niet meer wilde: het is supertof. Als vrijwilliger kostte het me echter teveel energie, en we hadden een tijd geen geld om zelf tickets te kopen. Bij een ander evenement van die organisatie zijn man en ik wel elk jaar als vrijwilliger aanwezig, daar vertel ik tegen die tijd weer meer over.

Dit jaar gaat het wel lukken om als bezoeker naar Castlefest te gaan. Als ik heel eerlijk ben vind ik het spannend, want wat nou als ik het als bezoeker ook zwaar vind? Ik hoef niet te werken en ben er korter, maar kan tussendoor ook moeilijker terugtrekken op een rustige plek. Dat zie ik dan wel, ik wil het vooral graag proberen.

Wat is Castlefest?

Voor mensen die er nog niet over gehoord hebben: Castlefest is een groot fantasy-evenement in Lisse. Je kan verkleed gaan, maar dat hoeft zeker niet. Er zijn optredens van gave bands, marktkraampjes, een hoek voor kinderen en veel, heel veel reënactors. Mensen die situaties en leefomstandigheden uit de middeleeuwen nabootsen.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van Castlefest is voor veel mensen de verbranding van de Wickerman. Dit gebeurt op de zaterdagavond. De dagen ervoor hebben veel mensen al offers in dit bouwwerk gelegd; vaak dingen die te maken hebben met herinneringen en ervaringen uit het afgelopen jaar. Het is voor veel bezoekers én vrijwilligers een ritueel geworden om het oude jaar af te sluiten, en symbool van weer opnieuw mogen beginnen. Het is trouwens ook elk jaar te volgen via de livestream, en erg indrukwekkend.

Voor ons is het festival in ieder geval iets om naar uit te kijken.


Become a Patron!

Reacties