Foto's | planten in de tuin waar ik blij mee ben

Sinds ruim een jaar hebben we een huis met een tuin. Ik ben van mezelf niet echt een tuinier, maar geniet wel enorm van wat er zoal in mijn tuin groeit. Sommige planten waren al vanaf het begin duidelijk dat ze er stonden, sommige waren echt een mooie verrassing! Nu nog beter worden in gras maaien haha. Sowieso, iets wat ik het afgelopen jaar al gemerkt heb: een tuin is nooit af. Misschien ga ik zelfs groene vingers kweken.

Onderstaande planten vind ik geweldig om in mijn tuin te hebben staan.

 Aan de oude schutting zat deze kamperfoelie. Gelukkig is hij blijven staan toen de nieuwe schutting geplaatst werd.

Een vlinderstruik is natuurlijk ook superfijn. Er komen flink wat beestjes op de bloemen af.


Toen het vorig jaar wat warmer werd, kwamen ineens deze mooierds tevoorschijn. De blauweregen moeten we wel goed in de gaten houden, hij groeit als een malle. Ik merk dat ik de waslijnen buiten weinig gebruik (met lekker weer wil ik zelf buiten kunnen zitten), dus dit vind ik nu prima. Maar we willen graag voorkomen dat hij naar de buren toe groeit ;-)


Deze bloemen zijn nu mooi knalroze, een teken dat we hier geen zure grond hebben. Misschien ga ik met azijn aan de slag om volgend jaar blauwe bloemen te krijgen ...


Dit boompje had ik eigenlijk weg gehaald (hij groeide vlak naast het huis, dat is niet handig), toen ik de vlinderpoppen ontdekte. Hij staat nu weer op z'n plek tot de vlinders ontpopt zijn.

Reacties