Keuzes maken: kleding

Kleding was een tijd lang iets waar ik bijna geen geld aan uitgaf. Het geld was er niet heel erg, en ik kreeg veel dingen gratis. Supertof natuurlijk, maar ik heb ook geleerd dat ik niet alles aan hoef te trekken omdat ik het gratis kreeg of goedkoop kon kopen.

Past het?

Het eerste waar ik in die periode naar keek was: past het? Ik heb helaas een grote maat, en daarbij is het niet altijd makkelijk om kleding tweedehands te vinden. Daarbij wil ik niet alleen dat kleding mijn maat is of dat ik het aankrijg, maar ook dat het een beetje netjes zit. Rondlopen als een slons is niet mijn ding.

Wat dat betreft ben ik nog steeds blij dat ik een flinke stapel kleding van een kennis kreeg. Stevige spijkerbroeken, een nette zwarte broek, wat shirts. Niet per sé allemaal kleding die ik zelf ook had gekocht (vooral de shirts), maar wel kleding waarin ik netjes voor de dag kon komen. 

Bij de kledingbank was ik extra kritisch, ook omdat als ik iets niet zou dragen, iemand anders er misschien weer blij mee zou worden.

Kleuren en combineren


Waar ik me nu meer mee bezig houd, is of de kleuren van kleding bij mij passen. Eerder ging ik al snel voor zwart, omdat dat altijd makkelijk te combineren is. Vanuit mijn werk heb ik afgelopen herfst een kleurenanalyse mogen doen, en daar ben ik toch blij mee. In mijn beleving was dat altijd iets voor Libelle-lezende-pittige-korte-kapsels, maar eigenlijk valt dat erg mee. Het betekent ook dat ik wat makkelijker voor kleuren kan kiezen, omdat ik weet welke kleuren mij goed staan. Als ik dat al doe, kies ik wel altijd iets wat ik weer makkelijk kan passen bij wat ik al in de kast heb hangen.

Eenvoud loont

Als ik in mijn kast kijk, is mijn garderobe nog steeds erg eenvoudig, al kan ik tegenwoordig meer geld aan kleding uitgeven. Mijn ervaring is dat het loont om mijn kast niet te vol te hebben met verschillende dingen. Ik weet nu wat ik mooi vind en wat mij goed staat, en als er iets versleten is kan ik het dus makkelijker weer aanvullen. Vooral omdat ik ook weet wat ik al heb liggen.

Reacties

 1. Dragen wat jezelf het liefste aan hebt en vooral graag zien.
  Is het nu uit een duurdere winkel of een kringloopwinkel. Voor mij maakt dit niet uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dragen wat je het liefst aan hebt scheelt al heel erg veel.

   Verwijderen

Een reactie posten